Με αφορμή το παραμύθι Έξι Κουρούνες του Λέο Λεόνε θα γίνει ένα τρίωρο σεμινάριο σχετικά με το πως δημιουργούμε μία αφήγηση με παραστατικά μέσα για παιδιά. Θα αναφερθούμε στα βασικά πρόσωπα του παραμυθιού και πως μπορούμε να τα ζωντανέψουμε επί σκηνής.

Οι συμμετέχοντες θα βοηθήσουν ενεργά στην όλη διαδικασία και θα μάθουν πως να μεταφέρουν μία ιστορία στη σκηνή. Θα χρησιμοποιήσουν το σώμα και τη φωνή τους ως μέσο αφήγησης. Ύστερα θα παρουσιάσουν το παραμύθι εξαρχής και θα ανακαλύψουν μόνοι τους τις τυχόν δυσκολίες, αλλά και την εξελικτική διαδικασία της τέχνης του να λέει κανείς ιστορίες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές, ηθοποιούς, εμψυχωτές και σε όποιον επιθυμεί να αφηγείται παραμύθια. Είναι μία πρακτική εφαρμογή του πρώτου σεμιναρίου που είχε γίνει σχετικά με τη μορφολογία των παραμυθιών.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 17 Ioυνίου

Τόπος Διεξαγωγής: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα

Ώρες Διεξαγωγής: 11:00 – 14:00

Επιμορφώτρια: Πωλίνα Γουρδέα, Επικοινωνιολόγος, Ηθοποιός

 Δίδακτρα: 20€, Φοιτητές, Κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 15€

Παρέχονται:

  • Βιβλιογραφία
  • Φάκελος
  • Βεβαίωση

Πληροφορίες/Εγγραφές:

Σύντομο Βιογραφικό

Η Πωλίνα Γουρδέα είναι σκηνοθέτις και ηθοποιός. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πολιτιστικής διαχείρισης στο ίδιο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο των οποίων γύρισε την πρώτη της ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Ο δαίμονας” (επίβλεψη: Γιάγκος Ανδρεάδης). Στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου “Δήλος”. Κριτικές και συνεντεύξεις της έχουν δημοσιευτεί στα ηλεκτρονικά περιοδικά “Bookbar”, “Bibliotheque” και “Vakxikon”.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.