Κλίμακες οδηγούν στο πάνω που είναι και κάτω σε ένα χώρο ο οποίος είναι ανεστραμμένος και όρθιος ταυτόχρονα. Σμήνη πτηνών κατευθύνονται στον ορίζοντα και μετατρέπονται στις σκιές τους που πετούν αντίστροφα. Διώρυγες διοχετεύουν νερό που ορμά προς τα πάνω σε χώρο ανεστραμμένης βαρύτητας. Μορφές ανθρώπων σβήνουν μέσα στην προοπτική και εμφανίζονται ως ανακλαστικά είδωλα στους περιβάλλοντες τοίχους. Κύβοι μετασχηματίζονται σε άνθη και αυτά με τη σειρά τους σβήνουν σε πολύεδρα. Για τους λάτρεις της φιλοσοφίας εκφράζει με τον πιο μυσταγωγικό αλλά και μαθηματικό ταυτόχρονα τρόπο τις φιλοσοφικές έννοιες !
Δεν υπάρχει άλλος από τον Maurits Cornelis Escher που να έχει εμπνεύσει περισσότερο με τις εικαστικές δημιουργίες, τους λάτρεις της γεωμετρίας και των μαθηματικών γενικότερα !
Είναι ακόμη, ο αγαπημένος ζωγράφος των επιστημόνων της ψυχολογίας, της φιλοσοφίας, της φυσικής, αλλά όπως είπαμε κυρίως των μαθηματικών.
Και μία λεπτομέρεια: Σχεδίαζε με τελειότητα δωδεκάεδρα και ανέπτυσσε τις ιδιότητές τους στο χώρο, ενώ δεν είχε σπουδάσει τίποτε από μαθηματικά

Προηγούμενο άρθροΚρητικό Ζήτημα-Τεστ
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη του Γ. Δάσιου προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων (ΕΟΕ) στην Μίνα Κωστοπούλου για την εφημερίδα Αυγή
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.