Βρισκόμαστε στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο του 2016

Τις μέρες αυτές ανεβαίνουν οι Καλικάτζαροι από τον Άδη, εμπαίζουν και ταλαιπωρούν τους ανθρώπους με ότι πιο σατανικό σκαρφιστούν.
Πιστεύουν στις δοξασίες του πριονίσματος του δέντρου του καπιταλισμού, του δέντρου των «αθέων» του δέντρου των συστημικών κ. α. 

Σύμφωνοι πάντα με τις παραδόσεις, «μαγαρίζουν» το φαγητό με τις ακαθαρσίες τους, εκχέοντας 10ml υδροχλωρικού οξέος στα προϊόντα της Unilever, της Coca Cola, της Δέλτα, προξενώντας τρόμο στη μαμά και στο μπαμπά ! Η γιαγιά έλεγε, ότι τις μέρες αυτές πρέπει να σκεπάζουμε τα τρόφιμα και να τα κρύβουμε, γιατί θα τα μολύνουν τα πνεύματα της νύχτας του Δωδεκαήμερου προ του αγιασμού των υδάτων !

Αγαπητό μου ημερολόγιο, να σου πω ακόμη, ότι όπως μου έλεγε η γιαγιά μου για τα παγανά που βγαίνουν στις παραμονές των Χριστουγέννων, τους αρέσει να βλέπουν αίμα να χύνεται κι ανθρώπους να σκιάζονται ! Συνήθως φαντάζονται νάνοι, αλλά και ψηλοί, σκουρόχρωμοι, με μαλλιά μικρά και ατημέλητα, μάτια κόκκινα, δόντια πιθήκου, δασύτριχοι, χέρια και νύχια πιθήκου, πόδια γαϊδάρου, άλλοτε γυμνοί και άλλοτε ρακένδυτοι με σκούφο από γουρουνότριχες και με παπούτσια άλλοτε σιδερένια και άλλοτε με τσαρούχια.

Σύμφωνα με την παράδοση πάντοτε, πρέπει κάποιος να προσέχει όταν κυκλοφορεί το βράδυ σε σκοτεινούς δρόμους και πλατείες, καθότι τα παγανά μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά και να τον τραυματίσουν. Στην Αρχαία Ελληνική μυθολογία συγγενεύουν με τους Σάτυρους και το Θεό Πάνα.

Αγαπητό μου ημερολόγιο, έχω ακούσει, ότι πάντα στο τέλος απογοητεύονται γιατί δεν καταφέρνουν να τρομάξουν το σύστημα με μολότωφ και απειλές, άσε δε που το σύστημα, όσο λείπουν από τον Άδη φροντίζει να ξαναφτιάξει το δέντρο που για 360 μέρες πριόνιζαν !
Καλό μου ημερολόγιο, οφείλω να σου εκφράσω και μία απορία μου: Δεν γνωρίζω που θα χωρέσουν στον Άδη όλοι αυτοί που λογικά θα έπρεπε να επιστρέψουν εκεί κάτω, εκτός από τους φονταμενταλιστές ισλαμιστές και τους αντιεξουσιαστές !

Προηγούμενο άρθροΤο τελευταίο μου μάθημα!
Επόμενο άρθροΑρχαία Ελληνικά Α´ Λυκείου: Ξενοφῶντος Ἑλληνικά (Επαναληπτικές Ερωτήσεις – Ανοικτού τύπου)
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.