«Οι άνθρωποι της εκπαιδευτικής πράξης ρωτούν, οι άνθρωποι της ακαδημαϊκής έρευνας απαντούν», είναι ο τίτλος ημερίδας που διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και/ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.

Στόχος της ημερίδας, η οποία θα διεξαχθεί από τις 9.30-14.30, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι να φέρει σε άμεση επαφή τους ανθρώπους που διαχειρίζονται τα ποικίλα προβλήματα της εκπαίδευσης και αποκατάστασης των Ατόμων με Αναπηρία και/ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στην καθημερινή πράξη, με τους ανθρώπους που διεξάγουν εφαρμοσμένη ακαδημαϊκή έρευνα για τη διαλεύκανση σχετικών επιστημονικών ζητημάτων.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ημερίδας, το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, οι γονείς μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά και τα ίδια τα άτομα με αναπηρίες, μπορούν να αποστείλουν μέχρι 25/11/2016 ερωτήματα που σχετίζονται με:

1. την αξιολόγηση – διάγνωση

2. τη διδακτική και ψυχο-εκπαιδευτική στήριξη και

3. την κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών (παιδιών) τους στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Από τα ερωτήματα που θα σταλούν θα επιλεγούν αυτά που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για όσο το δυνατό ευρύτερο κοινό και θα απαντηθούν από καθηγητές ή ειδικούς ερευνητές και επιστήμονες του Τμήματος.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις.

Ερωτήματα που αναφέρονται σε θέματα της Α/θμιας εκπαίδευσης μπορούν να απευθύνονται στην κ. Κιρπουίκη στο: [email protected]

Ερωτήματα που αναφέρονται σε θέματα της Β/θμιας εκπαίδευσης μπορούν να απευθύνονται στην κ. Μόγκα στο: [email protected]

Πρόγραμμα (.pdf)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.