Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις του «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ» του Βιτσέντζου Κορνάρου στο Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ, για καθηγητές και μαθητές της μέσης εκπαίδευσης.

Με κεντρικό θέμα τον έρωτα ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο  και  την Αρετούσα, το αριστούργημα του Κρητικού θεάτρου αποτελεί ένα έργο σταθμό στη λαϊκή παράδοση, που συνομιλεί με θέματα σημαντικά όπως: η τιμή, η φιλία, η γενναιότητα και το κουράγιο.

Το Θέατρο Σημείο, ένα από τα σημαντικότερα θέατρα ρεπερτορίου, πιστό στην θεατρική του παράδοση ανάγνωσης σημαντικών κειμένων παρουσιάζει σε μια εξαιρετικά πρωτότυπη σκηνική ανάγνωση το έργο σε σκηνοθεσία του Νίκου Διαμαντή. Η σκηνοθεσία χρησιμοποιώντας την γλώσσα και το παιχνίδι δημιουργεί μία παράσταση υψηλών προδιαγραφών, σύγχρονη, άμεση και κυρίως μοντέρνα.

Ένα εμβληματικό κείμενο του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού δημιουργεί, στο Θέατρο Σημείο, μία παράσταση, που με ένα σωματικό και ψυχικό τρόπο μας φέρνει πολύ κοντά στον εαυτό μας, όπως χαρακτηριστικά τονίζει και ο Σεφέρης.

Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Διαμαντή, η σκηνική επιμέλεια της Ιωάννας Μακρή, και βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Μικές Γλύκας.   

 Παίζουν οι ηθοποιοί: Λάμπρος Γραμματικός

Τρύφωνας Ζάχαρης

Νίκος Ντούρος

Μιχαηλία Μουσάκου  

Δανάη Μπερή

  • Παραστάσεις για σχολεία καθημερινά, ώρα έναρξης 10.30΄ π.μ, στο χώρο του θεάτρου.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα παρουσίασης της παράστασης στο χώρο του σχολείου.

  • Kάθε Κυριακή ώρα 18.00 μ.μ για το ευρύ κοινό

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ

Διάρκεια παράστασης 1 ώρα και 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Ιωάννα Μακρή

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.