Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ν. Ηρακλείου και το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας: Ενοχλώντας τις λέξεις διοργανώνουν «Σεμινάριο Δημοσιογραφικού Λόγου: Γράφουμε όπως μιλάμε;» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:00-20:00 στην Αίθουσα Ο. Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, Μ. Αγκαράθου 9 (πίσω από τον Αγ. Δημήτριο) με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων εκπαιδευτικών σαράντα (40), κατά προτεραιότητα όσοι υλοποιούν ΠΣΔ με συναφή θεματολογία.  Εισηγήτρια του Σεμιναρίου είναι τη Ελένη Βακεθιανάκη, δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Ηπείρου Πελοποννήσου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), με τη συμμετοχή του Στέλιου Βισκαδουράκη, συγγραφέα. Το Σεμινάριο υλοποιείται με τη στήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Στο Σεμινάριο θα ασχοληθούμε με:

  • Την ελληνική ιστορία των ΜΜΕ
  • Είδηση, σχόλιο, άρθρο
  • Και τα σημεία στίξης… δημοσιογραφούν
  • Έντυπος / Τηλεοπτικός / Ραδιοφωνικός / Ιντερνετικός λόγος
  • Τα κλισέ του δημοσιογραφικού λόγου
  • Μια φωτογραφία – χίλιες λέξεις
  • Ο δημοσιογραφικός λόγος στη συνέντευξη

 

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στο https://goo.gl/forms/BwCqRhcCliRcXKNK2 έως και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016. Τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 και θα σταλούν στα e-mails των σχολείων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. 2810-333778 / 6971899843 (Α. Ζαχαράτου) και 2810-333768 (Ε. Τσάκου).

Σύντομα Βιογραφικά Σημειώματα Εισηγητών

 

                   Η Ελένη Βακεθιανάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και δραστηριοποιείται έως σήμερα. Σπούδασε δημοσιογραφία και έχει εργαστεί εδώ και 20 χρόνια σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Τηλεόραση «Creta Channel», ΕΡΑ Ηρακλείου, Περιοδικό «Βήματα στην Ανάπτυξη» του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ανταποκρίτρια της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», εφημερίδα «Η ΤΟΛΜΗ» (υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τμήματος) και Σκάι Κρήτης 92.1 Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Ηπείρου Πελοποννήσου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Είναι ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας των Δημοσιογράφων Ηρακλείου που δραστηριοποιείται από το 2008.  Έχει επιμεληθεί εκδόσεις βιβλίων ενώ συμμετάσχει σε συνέδρια, στον συντονισμό και την παρουσίαση βιβλίων.

Ο Στέλιος Βισκαδουράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο όπου κατοικεί μόνιμα. Η οικογένειά του-παλιοί λαϊκοί ζωγράφοι και επιγραφοποιοί-τον ώθησε στο πνεύμα της εικόνας γενικότερα. Με τη λογοτεχνία ασχολείται από το 2002. Έχει βραβευτεί έξι φορές σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα καθώς και σε έναν παγκόσμιο (Αργεντινή 2011). Το 2009 εξέδωσε το βιβλίο «Στη Ρωγμή του Χρόνου». To 2015 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του «Το Τανγκό της Βροχής» (Εκδ. Γαβριηλίδης). Το διήγημά του «Ο ζεϊμπέκικος της Ιουλιέτας» παρουσιάστηκε σε θεατρική μορφή στον Λάκκο, στις εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου. Ασχολείται από μικρός με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη φωτογραφία έχοντας οργανώσει τρεις ατομικές εκθέσεις ενώ έχει λάβει μέρος σε οκτώ συνολικά, σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αρθρογραφεί συστηματικά σε εφημερίδες, περιοδικά και portals του Ηρακλείου.

Παρακαλούνται οι κκ. Διευθυντές για την άμεση ενημέρωση των εκπαιδευτικών των σχολείων τους.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων                                         Ο Διευθυντής Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου 

                                    

                        

  

 

 

           Αγγελική Ζαχαράτου                                                                   Νικόλαος Γιγουρτάκης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.