Μεγαλείο ψυχής… το μόνο μεγαλείο! Με αυτή την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη πίστη μου ορίζω την έναρξη των σημερινών αράδων, των οποίων ο πρωταγωνιστής ΔΕΝ είναι για ακόμα μια φορά, ούτε κάποιος celebrity, ούτε κάποιος γεννημένος star. ΔΕΝ είναι καν κάποιος ενήλικος που έχει τη διαχείριση της μοίρας του στα χέρια του. Είναι ένας τρίχρονος Άντρας από αυτούς που αν τον κοιτάξει στα μάτια κάθε μίζερος – μεμψίμοιρος ανθρωπάκος, που υποστηρίζει ότι «καταστράφηκε» από την οικονομική κρίση, θα ντραπεί και θα χαμηλώσει το βλέμμα. Είναι ο Παντελής Μενεγάκης, το δεύτερο από τα τρία παιδιά δύο υπέροχων γονιών, των οποίων η αξιοπρέπεια, οι αρχές κι η συναισθηματική νοημοσύνη πλεονάζουν των χρημάτων τους.

Ήταν Ιανουάριος του 2016, όταν ο μεγάλος Παντελής από τη Ρόδο, στην ηλικία των 2,5 ετών, παρουσίασε κάποια πονάκια στην κοιλιά και δέκατα. Η ευσυνειδησία και υπευθυνότητα των συγκεκριμένων γονιών δεν τους επέτρεψε να θεραπεύσουν τον Παντελή με γιατροσόφια στο σπίτι, έως ότου περάσει η φαινομενική ιωσούλα. Έσπευσαν αμέσως σε έναν εξίσου ευσυνείδητο παιδίατρο, ο οποίος συνέστησε εξετάσεις, για να προβεί σε κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, χωρίς να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, καθώς ουσιαστικά δεν υπήρχαν συμπτώματα. Μεταξύ των συνηθισμένων εξετάσεων που συνέστησε ο παιδίατρος λοιπόν, υπέδειξε και υπέρηχο κοιλίας, ώστε να αποκλειστούν αιτίες όπως η γαστρεντερίτιδα και κάποιας μορφής λοίμωξη.

Αυτός ο προληπτικός υπέρηχος εντόπισε μία ένδειξη στο αριστερό σημείο. Τότε, του έκαναν υπέρηχο και στα πλάγια, στον οποίο ο παιδίατρος αντίκρισε μία «μάζα», όπως την αποκάλεσε και φυσικά έστειλε εσπευσμένα την οικογένεια στο νοσοκομείο. Την επόμενη ημέρα εισήχθησαν στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Αυτή η «μάζα» αποδείχθηκε ότι ήταν κακοήθης όγκος στο νεφρό, μεγαλύτερος από πορτοκάλι, σε μια σταλιά κορμάκι. Οκτώ μήνες κόλασης ακολούθησαν για τον Παντελή και την οικογένειά του. Τα δύο αδέλφια του, 5 και 2 ετών σήμερα, παρέμειναν για δύο μήνες στη Ρόδο, με τη γιαγιά και τον παππού. Όταν οι γονείς μπόρεσαν να νοικιάσουν ξενώνα κοντά στο νοσοκομείο, έφεραν και τα άλλα δύο παιδιά τους στην Αθήνα, ώστε να παλέψουν όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, για να ζήσει ο Παντελής.

Με συνοδοιπόρους τον πανικό, το φόβο, τη σωματική και ψυχική εξάντληση, η οικογένεια επέλεξε να μη διαλυθεί, έχοντας έναν κοινό σπουδαίο στόχο: να νικήσει τον καρκίνο του Παντελή. Με χρήματα που δεν υπήρχαν, αλλά με γενναιοδωρία συναισθημάτων από καρδιάς, κατάφεραν το ακατόρθωτο. Να υποκλίνονται οι έχοντες πνεύμα και ψυχή αυτής της χώρας στο ανίκητο μεγαλείο τους. Ένα απ’ τα πολλά υπέροχα που έκανε αυτή η οικογένεια και εμένα προσωπικά με λύγισε λυτρωτικά είναι ότι στη φάση των χημειοθεραπειών, μετά το χειρουργείο, ξύρισαν τα μαλλιά τους τα αρσενικά μέλη της, για να μοιάζουν με τον Παντελή, πείθοντάς τον ότι αυτή είναι η νέα τάση της μόδας στα ανδρικά κουρέματα.

Ο Θεός που υπάρχει, για να στέλνει τις δύσκολες δοκιμασίες στους ικανούς και δυνατούς, εύχομαι μέσα απ’ την καρδιά μου, να επιβραβεύει αυτή την οικογένεια για το υπόλοιπο της ζωής της μόνο με ΥΓΕΙΑ, χαρές και ευημερία. Συγχαρητήρια σε αυτούς τους γονείς, στα δύο μικρά αδέλφια και φυσικά στον πανέμορφο πρωταγωνιστή των σημερινών αράδων, που αφού μπόρεσαν να νικήσουν αυτό το διάολο, μπορούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Τα σέβη μου, οι θερμότερες ευχές μου από καρδιάς και όλη μου η τιμή να αγκαλιάζει την οικογένεια Μενεγάκη και τους ευσυνείδητους γιατρούς αυτής της χώρας. Είναι ήρωες σε μια Ελλάδα τελειωμένη και υποκλίνομαι με όλη μου την ψυχή στο μεγαλείο τους. Αυτά είναι πρότυπα στα τόσα κακέκτυπα! Αυτό είναι το φως στο τόσο σκοτάδι! Αυτή είναι η ΝΙΚΗ που ούτε μετριέται, ούτε πωλείται, αλλά ούτε και αγοράζεται!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.