Βρισκόμαστε στο 1975

Την καταβρίσκω με το να ετοιμάζω Άλγεβρα, Γεωμετρία, Φυσική, Χημεία της Α΄Λυκείου στο μοναδικό συνοικιακό φροντιστήριο Μέσης εκπαίδευσης στο Παλαιό Φάληρο. Ο χαρισματικός φροντιστής κατέχει όλα τα θετικά μαθήματα όλων των τάξεων, Που και που τον ρωτάμε και καμιά Βιολογία ! Κατόπιν, μετά τις έξη, πηγαίνω δεύτερη βάρδια φροντιστηρίων σε ξενόγλωσσο, όπου εκτός από Αγγλικά και άλλα, κάνω και ολίγα Αρχαία και νέα Ελληνικά ! Η όλη διαδικασία αποτελούσε πρώιμη μελέτη, όπου γυρνώντας σπίτι κατά τις εννέα τα είχα όλα έτοιμα !

Βεβαίως να μην υποτιμούμε τις καψουροκαταστάσεις εντός των φροντιστηρίων της εποχής, μιας και το Αρρένων Λύκειο που φοιτούσα, ήταν τίγκα στην ανυπόφορη αντρίλα !

Αν κανείς θέλει να δώσει το μονολεκτικότερο ορισμό του τι εστί φροντιστήριο, θα άρμοζε καλύτερα ο όρος «Χώρος επιδίωξης ονείρων». Στη Β΄Λυκείου, το πρόγραμμα της ολοήμερης απασχόλησης με μελέτη και καψούρα συνεχίστηκε, όμως άρχισε να με απασχολεί έντονα το μέλλον ! Με κάθε ευκαιρία, ρωτούσα τον παντογνώστη φροντιστή τι θα κάνουμε στη Γ΄Λυκείου και μου προκαλούσε ιδιαίτερη εντύπωση που δεν έβλεπα μαθητές Γ΄Λυκείου στο φροντιστήριο. Ο κύριος πάπυρος Λαρούς απαντούσε εφησυχαστικά, ότι τους κάνει μάθημα σε άλλο χώρο ! Εγώ όμως ανησυχούσα, καθότι αυτόν ήθελα να μας μάθει τα πάντα για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο !

Βρισκόμαστε στον Ιούνιο του 1976

Ο κύριος Μπριτάνικα μας λέει να πάμε νωρίς πρωί Δευτέρας για έναρξη θερινών μαθημάτων τα οποία τον μεθεπόμενο Σεπτέμβρη θα μας οδηγούσαν στο πανεπιστήμιο.
Όλος χαρά φτάνω στο φροντιστήριο μαζί με τους συμμαθητές. Περιμένω με λαχτάρα το θεό της γνώσης να μας οδηγήσει στο όνειρο.
Μας λέει να τον ακολουθήσουμε προς την οδό Αγίου Αλεξάνδρου και σκέπτομαι, ότι θα μας πάει στον άλλο χώρο. Μας βάζει στο λεωφορείο νούμερο 32 και μας πάει στο κέντρο της Αθήνας. Α ! σκεπτόμασταν θα διδάσκει στο κέντρο ! Μας οδηγεί στην οδό Μαυρομιχάλη νούμερο 4 διασταύρωση με Ακαδημίας όπου απέξω οι ταμπέλες έγραφαν το όνομα ενός φροντιστηρίου και τους διδάσκοντες – γνωστές φίρμες της εποχής !

Ανεβαίνουμε τη σκάλα, τον υποδέχεται μία φίρμα και μία άλλη φίρμα μας λέει να περάσουμε μέσα, ενώ μετράει τα κεφάλια μας !

Προηγούμενο άρθρο Ελλάς: μάνα ηρώων και γιαγιά ηλιθίων!
Επόμενο άρθροΚριτήριο αξιολόγησης:Προστατεύοντας τις δημοκρατίες μας
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.