Συναδέλφισσες-οι,

Ο Σύλλογός μας συνεχίζοντας την προσπάθειά του να  προσφέρει πάσης φύσεως οφέλη προς τα μέλη του και έχοντας πάντα υπόψη του ότι τα υπηρεσιακά μας προβλήματα και η επίλυση αυτών βρίσκονται σε κάθε περίπτωση στην κορυφή της ατζέντας μας, σας ενημερώνει ότι εξασφάλισε την παρακολούθηση  της θεατρικής παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη», για τα μέλη του σε προνομιακή τιμή.  

Πρόκειται για μία παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές, και που μετά από απαίτηση του κοινού, επιστρέφει για τρίτη(!) συνεχόμενη χρονιά στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ενώ στη συνέχεια ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη.

Αρκεί να σημειωθεί ότι τον περασμένο χειμώνα παρακολούθησαν το έργο περίπου  120.000 θεατές κερδίζοντας δικαίως τον χαρακτηρισμό «παράστασης της χρονιάς».

Υπόθεση

Μια αρχόντισσα της Σμύρνης, η Φιλιώ θυμάται και νοσταλγεί τη ζωή της εκεί. Ο νους της φεύγει από την προσφυγική γειτονιά όπου ζει πια  και ξαναζεί τη χρυσή εποχή της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης, όταν ήταν για όλους το μαργαριτάρι της Ανατολής, ο Παράδεισος της Ιωνίας και η Πόλη των Απίστων για τους Οθωμανούς. Ο άντρας της Φιλιώς φανατικός Έλληνας και Βενιζελικός όπως και ο πατέρας της και τα παιδιά της, ζουν με το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας. Ο αδελφός του και η οικογένεια του, επίσης πετυχημένοι έμποροι, Βασιλικοί και φανατικοί Μικρασιάτες θέλουν την Σμύρνη αυτόνομη.  Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο οικογένειες, η αρμονική συνύπαρξη με Τούρκους και Λεβαντίνους, οι ανεκπλήρωτοι, απαγορευμένοι έρωτες ανάμεσα στις διαφορετικές φυλές, τα γλέντια τους, τα τραγούδια, τα όνειρά τους, κυριαρχούν στο έργο. Σημαντικό ρόλο παίζουν όμως και τα ιστορικά γεγονότα που επηρεάζουν τη ζωή  όλων ερήμην τους, από τον ερχομό των Ελλήνων ως ελευθερωτές μέχρι την καταστροφή της μοναδικής πόλης και την αναγκαστική μετανάστευση. Μέσα από την ιστορία της οικογένειας ξετυλίγεται και η ευρύτερη ιστορία της πόλης.

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες και 50 λεπτά με το διάλειμμα

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική – Ενορχηστρώσεις: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Ερμηνεύουν:
Μιμή Ντενίση, Tάσος Χαλκιάς, Τάσος Νούσιας,  Χριστίνα Αλεξανιάν, Μάνος Ζαχαράκος, Δημήτρης Μακαλιάς, Κατερίνα Γερονικολού, Νέλη Αλκάδη, ο Μιχάλης Μητρούσης και ο Κώστας Βουτσάς.

 

 

 

Εισιτήρια – Τιμή:

Η τιμή των εισιτηρίων είναι: στη  Ζώνη Α (κεντρικά), από 28€ στα 20€, στη Ζώνη Α (πλαϊνά) από 28€  στα 17€ και στη Ζώνη Β, από 23€ στα 15€

Παρακαλούμε έως την Τρίτη 25-10-2016 και ώρα 12:00’ να έχουμε λάβει τις αιτήσεις συμμετοχής σας στο e-mail του Συλλόγου μας (sypyyp@gmail.com).

Στη συνέχεια, την Τετάρτη, θα πρέπει να καταθέσετε στο λογαριασμό του Συλλόγου μας GR9802631070000840100000-145 στην τράπεζα Eurobank- T.T., το ποσό που αναλογεί στα εισιτήρια που έχετε επιλέξει σύμφωνα με τη ζώνη, ώστε να μπορέσουμε την ίδια ημέρα να αγοράσουμε τα εισιτήρια.

 

Στο e-mail που θα στείλουν τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παράσταση, πρέπει να αναγράφουν τον αριθμό των εισιτήριων που επιθυμούν να παραλάβουν γι’ αυτούς και τους οικείους τους, τη ζώνη και την ημέρα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση (Σάββατο ή Κυριακή), τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους και το e-mail τους. (ακολουθεί συνημμένος πίνακας, όπου θα ήταν πολύ εξυπηρετικό για εμάς να συμπληρωθεί και να αποσταλεί ανά διεύθυνση).

Κατανοούμε ότι οι συνάδελφοι εκτός Αττικής είναι δύσκολο να συμμετέχουν σε αυτή δράση του Συλλόγου, ωστόσο ενδέχεται για κάποιους να είναι εφικτή η παρουσία τους.

Οι ημερομηνίες που κλείσαμε είναι το Σάββατο 19-11-2016 ώρα 20:00 και την Κυριακή 20-11-2016 ώρα 18:30

 

Σε κάθε περίπτωση, η υπεύθυνη του Συλλόγου  μας για την όλη διαδικασία κα Ελίνα Μαρινίδη (κιν. 6944661613) μπορεί να σας δώσει τυχόν διευκρινήσεις που χρειάζεστε.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ:

  • Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
  • 914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
  • Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ 

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», διαθέτει πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑMEΑ) σε όλους τους χώρους του καθώς και θέσεις στάθμευσης ΑMEΑ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Υ.Π.Υ.Υ.Π

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΝΩΝΤΑΣ                                                          ΠΕΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.