Βρισκόμαστε στο 1943.
Οι Ναζί κυριαρχούν σε όλα τα μέτωπα, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και την προηγμένη πολεμική τεχνολογία. Η κρυπτογραφική μηχανή «Enigma» έχει γίνει βάσανο για τους συμμάχους που δεν μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τα κωδικοποιημένα μηνύματα των γερμανών! Ειδικά, το γερμανικό ναυτικό, χρησιμοποιεί την κρυπτογραφική μηχανή “enigma” με προηγμένη τεχνολογία και έχει επιτύχει 137 εκατομμύρια συνδυασμούς που είναι αδύνατο να σπάσουν οι σύμμαχοι !
Παρόλα αυτά , κάπου υπάρχει μία διάνοια ανάμεσα στους συμμάχους που έχει τη δυνατότητα να αποκρυπτογραφήσει την “enigma” !
Ο Alan Turing στην Αγγλία, πατέρας της τεχνητής νοημοσύνης και της κρυπτογραφίας, πρωτοστατεί στην ανάπτυξη του υπερυπολογιστή της εποχής, του Colossus Mark 1 με τον οποίο υποστηρίζει, ότι έχοντας ένα εκατομμύριο από τα 137 δυνατά εκατομμύρια συνδυασμών, θα μπορέσει να σπάσει το μυστικό του “Enigma”
Έτσι και έγινε !
Με την ανάπτυξη του Colossus από τον Alan Turing, σπάει επιτέλους η κρυπτογραφία των μηνυμάτων των Ναζί και οι σύμμαχοι γνωρίζουν πλέον κάθε τους προγραμματισμένη κίνηση !
Ο Alan Turing έγινε έτσι το μοναδικό μεμονωμένο άτομο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του πολέμου. – Για να καταλάβουμε τη σημασία του γεγονότος, είναι σαν να λέμε ότι ισοδυναμεί με ένα εκατομμύριο φαντάρους και βάλε στο μέτωπο ! Και αυτό μόνο από ένα άνθρωπο !!!
Ωραία όλα αυτά αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα με τα χαρακτηριστικά του ήρωα !
Το πρόβλημα είναι ότι είναι ομοφυλόφιλος !!!
Πως λοιπόν θα μπορέσουν οι βρετανοί να παραδεχτούν τον μέγιστο των ηρώων στην έκβαση του πολέμου τη στιγμή που αυτός ήταν ομοφυλόφιλος ;
Αποφασίζουν να τον κρύψουν συστηματικά, τον σπουδαιότερο ρυθμιστή στην έκβαση του πολέμου, γιατί τάχα μου οι μυστικές υπηρεσίες δεν αφήνουν τη διαρροή σχετικών πληροφοριών !
Και τώρα σας αποκαλύπτουμε τα πιο κουφά!
Ο Alan Turing είχε εμμονή πάντα με την ταινία του Ντίσνεϋ «Χιονάτη» και συγκεκριμένα με τη σκηνή του δηλητηριασμένου μήλου !
Ο Alan Turing αυτοκτόνησε δαγκώνοντας δηλητηριασμένο μήλο με κυάνιο το 1954 !
Δίπλα στο νεκρό του σώμα βρέθηκε ένα μήλο με μια δαγκωματιά !
Ο Steve Jobs γεννιέται το 1955 και ιδρύει την Apple με σήμα το δαγκωμένο μήλο !
Οι Pet Shop Boys αφιερώνουν στον Alan Turing το “A man from trhe future” https://www.youtube.com/watch?v=E2yG-Uwg3Iw

Προηγούμενο άρθροΔιάλεξη με θέμα : “Τα ονόματα των αρχαίων Μακεδόνων”
Επόμενο άρθροΔωρεάν εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης παιδιών
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.