Οι ψηφιακές τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένων των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) παρέχουν επαυξημένες δυνατότητες διδασκαλίας και μάθησης με τρόπους που βελτιώνουν τη διαδικασία της εκπαίδευσης. Οι δάσκαλοι, καθηγητές και γενικά εκπαιδευτές οποιασδήποτε βαθμίδας και αντικειμένου θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοούν το πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να χειρίζονται την εκπαιδευτική τεχνολογία.

Πληροφορίες: https://goo.gl/4IsZgo

Λήξη Εγγραφών:16 Οκτωβρίου 2016

Έναρξη Μαθημάτων: 24 Οκτωβρίου 2016

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων
  • σε όσους εργάζονται στην διαχείριση και ανάπτυξη εκπαιδευτικού λογισμικού και γενικότερα σε όλους τους επαγγελματίες στο χώρο της εκπαίδευσης

 

Ενότητες

  • Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές
  • Xρήση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση
  • Εργαλεία παραγωγής πολυμεσικού περιεχομένου
  • Ψηφιακά Μαθήματα και το Εκπαιδευτικό Λογισμικό Moodle
  • Ειδικά θέματα στην εκπαιδευτική τεχνολογία

 

Η «αξία» του προγράμματος

Στο τέλος του Προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να κατανοούν την επίδραση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, να χρησιμοποιούν τα σύγχρονα εργαλεία ψηφιακών τεχνολογιών με δημιουργικό τρόπο στη διδασκαλία των μαθημάτων τους καθώς και να αναπτύξουν την προσωπική και επαγγελματική τους καριέρα.

 

Γιατί να το παρακολουθήσει κάποιος

Το πλήθος των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και γενικά όσων απασχολούνται στο χώρο της εκπαίδευσης εκτιμάται σε αρκετές χιλιάδες. Οι λόγοι που θα οδηγούσαν το παραπάνω κοινό να ενδιαφερθεί για το παρόν Πρόγραμμα είναι οι τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο των εκπαίδευσης καθώς και η προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

 

Βεβαίωση παρακολούθησης

Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία συνοδεύεται από συμπληρωματική βεβαίωση στην οποία αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες που παρακολούθησε ο εκπαιδευόμενος, καθώς και η μεθοδολογία εκπαίδευσης που ακολουθήθηκε.

(Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας με την ΥΑ 39460/Γ2/21-3-2013, ΦΕΚ Β’ 689/26-3-13)

Δρ Βασιλική Μπρίνια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης

Γραφείο Δεριγνύ 12, 5ος όροφος, Αθήνα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.