Τέσσερα χρόνια στην Κορυφή!

Η «Ανοιχτή Τέχνη, σεμινάρια, διαλέξεις, δράσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό» ιδρύθηκε το 2012 από τον συγγραφέα Αλέξανδρο Ασωνίτη και από την πρώτη στιγμή εξελίχθηκε σε μια πρωτοποριακή  κυψέλη πολιτισμού! Αυτό οφείλεται, κυρίως, στους εισηγητές των σεμιναρίων μας, οι οποίοι είναι προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και  αξίας, με σημαντικό  έργο και ιδιαίτερη παρουσία, και πρωταγωνιστούν επί δεκαετίες στην πνευματική και δημόσια ζωή του τόπου!

      Την  Ανοιχτή Τέχνη πλαισίωσαν και πλαισιώνουν, λοιπόν, καλλιτέχνες, δημιουργοί και καθηγητές πανεπιστημίου, όπως οι:

  Βασίλης  Καραποστόλης, Σωτήρης Δημητρίου, Γιάννης Μετζικώφ, Γιώργος Χρονάς, Αγαθή Δημητρούκα, Λαλούλα Χρυσικοπούλου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Ρίτα Αντωνοπούλου, , Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Αλευράς, Νίκος Γραμματικός, Τάκης Σπυριδάκης, Γιάννης  Υφαντής, Γιώργος Μπλάνας, Γιάννης Τριάντης, ο αείμνηστος Βασίλειος Α. Κύρκος, Θανάσης Μουτσόπουλος, Γεωργία Δαμοπούλου, Μαρίνα Αθανασιάδου, Κορνήλιος Γραμμένος, Δώρης Αυγερινόπουλος, Θάνος Παπαγεωργίου, Γιώργος Μονεμβασίτης, Αργυρώ Πιπίνη, Φιόρη Μεταλληνού, Μαρία Κυριάκη, Διονυσία Φουσιάνη, Μηνάς Βιντιάδης, Ευανθία Στιβανάκη, Χρίστος Δάλκος, Αλέξανδρος Ασωνίτης, Βασίλης Κατσικονούρης, Τεύκρος Μιχαηλίδης!

Και φέτος προστέθηκαν στην παρέα της Ανοιχτής Τέχνης οι: Φίλιππος Κουτσαφτής, Μάρω Μιχαλακάκου, Βλάσης Αγτζίδης, Κώστας Θεολόγου, Βασίλης Παπατσαρούχας, Άση Δημητρολοπούλου, Αθηνά Πουρή, Αχιλλέας Στράντζαλης, Νικόλας Πατσαβός, Μιχάλης Μπακαούκας, Σπύρος Τσακίρης, Βασίλης Γισδάκης!

Στις διαλέξεις μας τίμησαν με την παρουσία τους οι: Νίκος Κούνδουρος, Μαρία Φαραντούρη, Μάνος Ελευθερίου, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Λαζόγκας, Πάνος Χαραλάμπους, Βασίλης Παπαβασιλείου, Γιάννης Σειραδάκης (καθηγητής Αριστοτελείου, ερευνητής για τον υπολογιστή των Αντικυθήρων), κάναμε αφιερώματα στον Δημήτρη Νόλλα και στους: Νίκο Παπάζογλου, Μανόλη Αναγνωστάκη, Ζήσιμο Λορεντζάτο, τον ποιητή της ελληνιστικής περιόδου Παλλαδά τον Αλεξανδρινό, τιμήσαμε τον Βασίλειο Κύρκο για την μοναδική προσφορά του, διοργανώσαμε κινηματογραφικές προβολές, παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπια,

μιλήσαμε για την ταινία του Οικονομίδη «Το μικρό Ψάρι» κλπ (για περισσότερες πληροφορίες στο ολοκαίνουργιο σάϊτ μας: www.anoixti-texni, e-mail: [email protected] )

  Περισσότερο απ’ όλα, όμως, μας συγκινεί και μας ικανοποιεί η ανταπόκριση των σπουδαστών και σπουδαστριών μας που περιέβαλλαν και περιβάλλουν με αγάπη και εμπιστοσύνη την Ανοιχτή Τέχνη από την πρώτη μέρα και δεν άργησαν να αξιοποιήσουν τα εφόδια που απέκτησαν στην σχολή μας: Ήδη παιδιά μας, αγόρια και κορίτσια, διακρίνονται στο θέατρο, στην λογοτεχνία, τα εικαστικά κλπ. (δείτε στο σάιτ μας: επιτυχίες σπουδαστριών/ων) και κάνουν περήφανη, πολύ περήφανη  την Ανοιχτή Τέχνη!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2016 – 2017:

Δημιουργική Γραφή: Αλέξανδρος Ασωνίτης

Ποίηση: Γιώργος Μπλάνας

Στιχουργική: Αγαθή Δημητρούκα

Συγγραφή Παραμυθιού: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφηση παιδικού βιβλίου: Βασίλης Παπατσαρούχας

Κοινωνιολογία: Κώστας Θεολόγου

Ιστορία: Βλάσης Αγτζίδης

Φιλοσοφία: Μιχάλης Μπακαούκας

Διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών: Διονυσία Φουσιάνη

Αστρονομία: Φιόρη Μεταλληνού

Τραγούδι: Βασίλης Γισδάκης

Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης

Ιστορία της Τέχνης: Θανάσης Μουτσόπουλος

Πολιτιστική Διαχείριση / Επιμέλεια Εκθέσεων: Μαρίνα Αθανασιάδου

Ενδυματολογία-Σκηνογραφία: Άση Δμητρολοπούλου

Ζωγραφική: Γεωργία Δαμοπούλου

Διακόσμηση: Μαρία Νικόλας Πατσαβός

Συγγραφή Θεατρικού έργου: Βασίλης Κατσικονούρης

Θεατρική Παιδεία: Κώστας Γεωργουσόπουλος

Θεατρικός αυτοσχεδιασμός: Μαρία Κυριάκη

Παραστάσεις για παιδιά: Ευανθία Στιβανάκη

Ιστορία Κινηματογράφου: Δώρης Αυγερινόπουλος

Σκηνοθεσία: Νίκος Γραμματικός

Σενάριο: Δώρης Αυγερινόπουλος

Η Ελκυστική Τέχνη του Ντοκιμαντέρ: Φίλιππος Κουτσαφτής

Μετάφραση από Ισπανικά: Αγαθή Δημητρούκα

Πολιτιστικό Ρεπορτάζ: Μηνάς Βιντιάδης

Δημοσιογραφία: Γιάννης Τριάντης

Ραδιόφωνο: Γιώργος Μητρόπουλος

Γλυπτική: Μάρω Μιχαλακάκου

Ψυχολογία: Θάνος Παπαγεωργίου

Σπουδαίοι Έλληνες του 20ου αιώνα: Αλέξανδρος Ασωνίτης

Επιμέλεια Κειμένων: Χριστίνα Τουλάτου

 

 

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ!!!

 

  • Γραμματεία: Δευτέρα -Παρασκευή:  09:00 -21:00 & Σάββατο  09:00-18:00 Φιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα
  • Τηλέφωνα για πληροφορίες και εγγραφές: 210 32 27 188
  • Για την εγγραφή θα πρέπει να καταβάλλετε στην γραμματεία το 30-50% ή το σύνολο της εισφοράς και κατά την διάρκεια των σεμιναρίων το υπόλοιπο ποσό.

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν τον κύκλο του σεμιναρίου δίνεται Βεβαίωση Σπουδών  υπογεγραμμένη από την διεύθυνση και τον διδάσκοντα.

 

Συμμετοχή-εισφορά των φίλων της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου: 280 €


ΕΙΔΙΚEΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ:

  • Όποιος δηλώσει συμμετοχή σε δύο, ή και περισσότερα, μαθήματα την ίδια περίοδο ή δηλώσει συμμετοχή για τον επόμενο κύκλο, σε οποιοδήποτε σεμινάριο, η τρίμηνη εισφορά για το καθένα από αυτά είναι: 250 €
  • Για φοιτητές & ανέργους (με την επίδειξη της κάρτας) η τρίμηνη συμμετοχή είναι: 240 €
  • Συγγενείς, ζευγάρι ή φίλοι είναι: 250 €

   ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΕΧΝΗ

Φιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα, 105 57, ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 210 32 27 188
www.anoixti-texni.gr
[email protected]
(προσοχή στην παύλα)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.