Οκτώβριος 2016 – Μάιος 2017

Το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά, με συντονιστή τον ποιητή και κριτικό λογοτεχνίας Κώστα Παπαγεωργίου. Στο Εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν να ανακαλύψουν, να διερευνήσουν ή να εξασκήσουν τις δημιουργικές τους δυνατότητες στο χώρο της πεζογραφίας και της ποίησης, ή, απλώς, όσοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν την αναγνωστική τους εμπειρία από μοναχική ανάγνωση ενός ποιήματος ή πεζού κειμένου σε μια δυναμική διαδικασία έκφρασης και επικοινωνίας. Μέσα από επιλεγμένα κείμενα σημαντικών Ελλήνων και ξένων δημιουργών, συζητήσεις και συστηματικές ασκήσεις γραφής, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενδυναμώσουν τα εκφραστικά τους μέσα και να επιχειρήσουν τις δικές τους συγγραφικές απόπειρες.

Οι συναντήσεις είναι τρίωρες (17.00 – 20.00) και πραγματοποιούνται δύο φορές το μήνα, στο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη», Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας στον Πειραιά. Το κόστος συνδρομής είναι 70 ευρώ ετησίως, με δυνατότητα μειωμένης συνδρομής για φοιτητές και ανέργους. Η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη με την καταβολή τουλάχιστον του ημίσεως της συνδρομής στην ενημερωτική συνάντηση του προγράμματος, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016.

Το τμήμα δε θα λειτουργήσει με περισσότερα από 25 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, θα λειτουργήσουν δύο παράλληλα τμήματα, ένα ημέρα Τετάρτη και ένα ημέρα Πέμπτη. Σε περίπτωση επανειλημμένων απουσιών κατά τη διάρκεια του έτους, οι οποίες θα κατεβάσουν σημαντικά τον αριθμό των συμμετεχόντων, τα δύο τμήματα θα συγχωνευτούν.

Για την καλύτερη οργάνωση των δύο τμημάτων και τη σχετική αναλυτική ενημέρωση, είναι απαραίτητη η παρουσία των ενδιαφερόντων στη συνάντηση γνωριμίας, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 17.00. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου 2016.

Πληροφορίες: Γραμματεία του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»

Ώρες λειτουργίας: 9.00 – 17.00

Διεύθυνση: Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας, 185 35 Πειραιάς

Τηλ.: 210 4297540-1 -2, Fax: 210 4296024, E-mail: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.laskaridou.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.