ypdvmth_main_foto_2015Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Παιδείας απλουστεύτηκε η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων (κατόχων απολυτηρίου Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. ή άλλου τύπου Λυκείου) στα τμήματα και στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση καταργείται η υποβολή ευκρινούς φωτοαντιγράφου του τίτλου απόλυσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  (ήτοι απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης), το οποίο απαιτείται ως δικαιολογητικό  στη διοικητική διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στα τμήματα και στις σχολές των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των ΤΕΙ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην αριθ. Φ253/139098/Α5/7.09.2015 (ΦΕΚ 1882/Β΄/8.09.2015) απόφαση.

Καταργείται η υποβολή ευκρινούς φωτοαντιγράφου της Βεβαίωσης Πρόσβασης της παρ. 13 του άρθρου 1 του Ν. 2525/1997, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 2929/2001 και ισχύει, το οποίο, ομοίως, απαιτείται ως δικαιολογητικό στη διοικητική διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στα τμήματα και στις σχολές των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκ-
κλησιαστικών Ακαδημιών και των ΤΕΙ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ίδια ως άνω Απόφαση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.