aristotelisΗ άσκηση της φιλοσοφίας έχει 5 βασικές ωφέλειες που μπορούν να φανούν πολύτιμες για τη ζωή μας:
1. Η τέχνη των μεγάλων ερωτήσεων: Τι είναι ευτυχία; Ποια είναι ιδανικά η χρησιμότητα της τεχνολογίας; Ποιά τα χαρακτηριστικά του καλού γονέα;
2. Η καλλιέργεια της κοινής λογικής: δηλαδή την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και του λογικού τμήματος του νου.
3. Η καλλιέργεια της αυτογνωσίας, ώστε να είμαι σε θέση να προσδιορίσω τι είναι σημαντικό για μένα; Τι με κάνει να θυμώνω; Τι κάνει την καρδιά μου να χτυπά δυνατά; Τι με κάνει να γελώ;
4. Η καλλιέργεια της ικανότητας να ελέγχει κάποιος τις σκέψεις του και να τις κατευθύνει στο ‘τέλος’ που επιθυμεί. Αυτό απαιτεί την ανάπτυξη της μνήμης, της φαντασίας, της θέλησης και της αντίληψης ως τμήματα του νου.
5. Η αίσθηση του τι πραγματικά έχει αξία και σημασία, ανά πάσα ώρα και στιγμή ώστε να μην χάνεται κάποιος στα μικρά και ασήμαντα περιστατικά της ζωής.
Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία του ανθρώπου, που μπορούν να αναπτυχθούν με την άσκηση της φιλοσοφίας. Η φιλοσοφία λοιπόν είναι το μέσο κατά το οποίο ο άνθρωπος μπορεί να ανακαλύψει τον μοναδικό τρόπο έκφρασής του και να εκπληρώσει την αυθεντικότητά του πάνω στη γή.
Φερενίκη Κανταρτζή

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.