Afisa Ekdhlwshs Finlandia (A3 final)-page-001«Το Φινλανδικό Σύστημα Εκπαίδευσης, γνωστό για τις ίσες ευκαιρίες μάθησης» είναι το θέμα της εκδήλωσης- συζήτησης που διοργανώνει η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά με την συμπαράσταση του Δήμου Κορυδαλλού την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου). Προσκεκλημένοι της Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά είναι ο Joana Oikarinen – Vasilopoulos, Εκπρόσωπος της Φινλανδικής Πρεσβείας και ο Παύλος Χαραμής, Πρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ, οι οποίοι θα μιλήσουν για το φινλαδικό εκπαιδευτικό σύστημα  μέσα από τα παραδείγματα και τις εμπειρίες εκείνων που το σχεδίασαν και το έζησαν.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Νίκος Κατσούλης, το παράδειγμα της Φινλανδίας, μιας μικρής χώρας, που επένδυσε στην εκπαίδευση και στη γνώση για να αντιμετωπίσει τη δική της οικονομική κρίση, είναι υπόδειγμα προβληματισμού και για τη χώρα μας, που πρέπει επιτέλους να αναζητήσει νέα σύγχρονα εκπαιδευτικά μοντέλα. Η ριζική μεταρρύθμιση του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού συστήματος είναι βασικό ζητούμενο για την χώρα μας και τη συνολική κρίση που αντιμετωπίζει.

Πληροφορίες: Κατσούλης Νίκος 6944397547,
Χαμαλίδης Μπάμπης 6936614716

Προηγούμενο άρθροΤην εξουσία θέλουν!
Επόμενο άρθροΠροσφέροντας ψυχή… πλουτίζεις στη ζωή
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.