ypdvmth_main_foto_2015ΘΕΜΑ: «Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Επισκέψεις μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Κέντρο Επισκεπτών (ΚΕ) του Εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 148646/Δ2/23-09-2015 εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι, καθώς η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που ξεκίνησε το 2012, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και βαδίζει προς την ολοκλήρωσή της εντός του 2016, το Κέντρο Επισκεπτών (ΚΕ) του Εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παρέχει και φέτος δωρεάν τη δυνατότητα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να το επισκεφτούν και να παρακολουθήσουν ένα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης καλύπτει όλες τις τάξεις των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας.

Οι μέρες και οι ώρες των επισκέψεων ανά τάξεις των 25 παιδιών διαμορφώνονται ως εξής:

Τρίτη έως Παρασκευή, πρώτη ομάδα 10.00 – 11.30 π.μ. και δεύτερη ομάδα 12.00 – 13.30 π.μ. για τα Γυμνάσια. Η επίσκεψη των Λυκειακών τάξεων διαρκεί 1 ώρα.

Για την επίσκεψή τους στο χώρο του ΚΕ, τα παιδιά θα πρέπει να φορούν κλειστά παπούτσια και άνετα ρούχα, καθώς θα περπατήσουν σε ασφαλή πεζογέφυρα με θέα προς το εργοτάξιο για περίπου 10 λεπτά.         

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα ξεκινήσουν από την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως και την 23η Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει:

Α.  Ξενάγηση στο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών, περιγραφή των μελλοντικών λειτουργιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και παρουσίαση του παιχνιδιού Συλλέγω Εμπειρίες και του τρόπου εφαρμογής του στα σχολεία.

Β.   Επιλογή ενός από τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

  • Εργαστήριο αρχιτεκτονικής (για μαθητές Γυμνασίου)

Με μονάδα μέτρησης τα διαφορετικά μέρη του σώματός τους, τα παιδιά ανακαλύπτουν την έννοια της κλίμακας, ενώ παίζοντας στο μαγνητικό τοίχο του Κέντρου Επισκεπτών δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα αρχιτεκτονήματα.

  • Όταν οι λέξεις συναντούν τις εικόνες είναι μαγεία (για μαθητές Α και Β΄ τάξης Γυμνασίου)

Παιχνίδι στο μαγνητικό τοίχο του Κέντρου Επισκεπτών, όπου με εικόνες και λογοτεχνικά αποσπάσματα τα παιδιά φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες.

  • «Βάζουμε σε τάξη» την Ιστορία (για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου)

Τα παιδιά φτιάχνουν τη χρονογραμμή της ιστορίας των βιβλίων και των βιβλιοθηκών στο μαγνητικό τοίχο του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.

  • Είσαι ο καλλιτεχνικός διευθυντής για ένα μήνα(για μαθητές Λυκείου)

Παιχνίδι ρόλων, όπου η τάξη καλείται να διαμορφώσει το μηνιαίο πρόγραμμα του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.

Γ.   Ελεύθερη ώρα για να ανακαλύψουν τα παιδιά μόνα τους το Κέντρο Επισκεπτών.

 

Για τον προγραμματισμό της επίσκεψής τους στο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 210-8778383 και στο email: [email protected] .

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.