Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) διοργανώνει καινοτόμο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στο πεδίο της Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Φυσικών Επιστημών με πρωτοποριακό υλικό και μεθόδους, με γνώμονα την ανάγκη τόσο των αποφοίτων του όσο και των αποφοίτων άλλων Πανεπιστημίων να αποκτήσουν προχωρημένες γνώσεις και δεξιότητες σε ειδικά θέματα και νέες ή εναλλακτικές προσεγγίσεις που αφορούν τη Φιλοσοφία και την Ιστορία των Φυσικών Επιστημών.

Το Πρόγραμμα προσφέρεται με τις προδιαγραφές της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Διάρκεια: από 1 Οκτωβρίου 2015 έως  31 Ιανουαρίου 2016

Σε ποιους απευθύνεται:
Σε αποφοίτους όλων των Πανεπιστημίων, σε αποφοίτους των προγραμμάτων σπουδών ΕΠΟ και ΕΛΠ του Ε.Α.Π. και σε σε αποφοίτους  άλλων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΕΑΠ. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι αναγκαία η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος
Οι υπεύθυνοι του Προγράμματος είναι οι

Γιώργος N. Βλαχάκης Επίκουρος Καθηγητής στο ΕΑΠ, και

Βύρων Χ. Καλδής Καθηγητής στο ΕΑΠ

Στόχοι
Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη των γνώσεων και των ικανοτήτων  των συμμετεχόντων σε νέες εννοιολογικές προσεγγίσεις Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Φυσικών Επιστημών αλλά και σε εφαρμογές της Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Φυσικών επιστημών στη διδακτική πράξη.

Ειδικότερα το σεμινάριο θα επικεντρωθεί σε θέματα που έχουν σχέση με:

STS-κοινωνικές σπουδές της επιστήμης, φιλοσοφία της τεχνολογίας και του τεχνήματος καθώς και τη σχέση ηθικής και τεχνοεπιστήμης στο σύγχρονο κόσμο, τηνκοινωνιοβιολογία, τις φεμινιστικές σπουδές στην επιστήμη καθώς και την αλληλεπίδραση των ανθρωπιστικών σπουδών και της τέχνης με τις φυσικές επιστήμες. Παράλληλα θα μελετηθεί η εφαρμογή της Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών στη διδασκαλία των Θετικών Επιστημών αλλά και στην κατανόηση από το ευρύτερο κοινό και την διάχυση.των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων και την πολιτική τους σημασία

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει μεθόδους και πρακτικές από το πεδίο της Δια Βίου Μάθησης/ Εκπαίδευσης Ενηλίκων.  Σε περίπτωση μη φυσικής παρουσίας στις συναντήσεις στην Αθήνα, δίνεται η δυνατότητα ταυτόχρονης διαδραστικής τηλεδιάσκεψης ενώ οι συναντήσεις/διαλέξεις βιντεοσκοπούντια για περαιτέρω χρήση.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Στις/στους συμμετέχουσες/οντες που συμπληρώνουν το Πρόγραμμα (εκπόνηση τουλάχιστον των μισών Δραστηριοτήτων στη διάρκεια του Προγράμματος και επιτυχής εκπόνηση της τελικής εργασίας) χορηγείται επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 280 ευρώ

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων
Από 1/9/2015 μέχρι 20/9/2015 ή μέχρι συμπλήρωσης του αριθμού των θέσεων (θα τηρείται σειρά προτεραιότητας).

Προθεσμία καταβολής διδάκτρων
Από 21/9/2015 έως 30/9/2015

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: κ. Κ. Κανελλοπούλου [email protected]

Δείτε πληροφορίες εδώ και κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.