olme«ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΕΝΩΝ – ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2015-2016.  »

Αυτές τις ημέρες τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, καλούνται να υπολογίσουν κενά και πλεονάσματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, βάσει της εγκυκλίου 77679/Ε2/15-05-2015, με σοβαρή χρονική καθυστέρηση που οφείλεται στις αλλαγές αναλυτικών και ωρολογίων προγραμμάτων της Γ΄ Λυκείου, καθώς το ΠΔ 50/96 ορίζει ότι οι εισηγήσεις των ΠΥΣΔΕ προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου αποστέλλονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και ότι για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων καταρτίζονται μέχρι τις 10 Μαρτίου κάθε σχολικού έτους πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης.

Επίσης, ο υπολογισμός των κενών δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος από τη στιγμή που δεν συμπεριλαμβάνονται τα Ημερήσια, Εσπερινά ΕΠΑΛ και Ε.Κ. στον υπολογισμό των κενών και πλεονασμάτων με αποτέλεσμα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να μην έχουν ολοκληρωμένη και σαφή εικόνα των κενών και πλεονασμάτων ανά ειδικότητα, παρά το αντικειμενικό γεγονός ότι δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι τομείς και οι ειδικότητες των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων που θα επαναλειτουργήσουν.

            Εξακολουθούμε να εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην κατά 2 ώρες αύξηση του ωραρίου μας, στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, στις συμπτύξεις τμημάτων, στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Τα μέτρα στόχο είχαν τη συρρίκνωση του αγαθού της δημόσιας δωρεάν παιδείας και τη συνέχιση δύσκολων εργασιακών σχέσεων για χιλιάδες συναδέλφους. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα βρει τον κλάδο αντιμέτωπο με τα ίδια προβλήματα και τη νέα χρονιά. Το σ.κ. οφείλει να αντισταθεί στη συνέχιση αυτής της πολιτικής αναπτύσσοντας ενωτικούς και αποτελεσματικούς αγώνες.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε τους αιρετούς του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια να καταψηφίσουν τα πρακτικά που αφορούν κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως αναφέρει και η εγκύκλιος 77679/Ε2/15-05-2015 για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.

            Καλούμε τις ΕΛΜΕ να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους Διευθύνσεις τις ημέρες που θα συνεδριάζουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, διεκδικώντας τη μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, να μην συμπτυχθούν τα τμήματα, να καταργηθεί η αύξηση του ωραρίου μας.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.