Πανελλήνιες 2015: τα SOS στα Αρχαία Κατεύθυνσης


Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία των υποψηφίων της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, που εξετάζονται αύριο στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Για τη φετινή χρονιά τα πιο πιθανά αποσπάσματα για την εξέταση του διδαγμένου κειμένου είναι οι ενότητες 2 και 3 του Πρωταγόρα, οι ενότητες 12 (Ἡμέτερον δὴ ἔργον, ἦν δ’ ἐγώ, τῶν οἰκιστῶν … εἴτε φαυλότεραι εἴτε σπουδαιότεραι) και 13 της Πολιτείας, οι ενότητες 3, 4, 7, 8 των Ηθικών Νικομαχείων και η ενότητα 20 των Πολιτικών του Αριστοτέλη.
Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες οφείλουν να έχουν προετοιμαστεί πολύ καλά σε ολόκληρη την εξεταστέα ύλη του διδαγμένου κειμένου χωρίς εξαιρέσεις, καθώς η εξεταστική επιτροπή έχει την ευχέρεια να επιλέξει οποιοδήποτε διδαγμένο απόσπασμα. Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές τα τελευταία χρόνια – κάτι που επαναλήφθηκε και φέτος στο μάθημα της Λογοτεχνίας Κατεύθυνσης – που η επιλογή των εκφωνήσεων απομακρύνεται από τη «λογική» της sos θεματολογίας. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλες τις υποψήφιες και όλους τους υποψήφιους!

Επιμέλεια:

Μανόλης Μαυρακάκης (Φιλολογικός Ιστότοπος)-Δημήτρης Περβολιανάκης (Φιλολογικά Μαθήματα)

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.