examsΣας ενημερώνουμε ότι ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, διοργανώνει για το μήνα Μάρτιο βιωματικές παρεμβάσεις στα Λύκεια του Νομού με θέμα «Το άγχος των εξετάσεων και η διαχείρισή του». Στις παρεμβάσεις παρουσιάζεται με τρόπο προσιτό στους μαθητές τι ακριβώς είναι το άγχος και με ποιον τρόπο εκδηλώνεται στη σχολική ζωή. Μέσω βιωματικών τεχνικών οι μαθητές κατανοούν τις ψυχοκοινωνικές αντιδράσεις τους σε αγχογόνες καταστάσεις καθώς και το νόημα των όσων βιώνουν και εξοικειώνονται με αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισης αλλά και πρόληψης του άγχους.

Οι βιωματικές παρεμβάσεις, διάρκειας μιάς διδακτικής ώρας, γίνονται ανά σχολικό τμήμα.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες που ενδιαφέρονται για την υλοποίηση των παρεμβάσεων «Το άγχος των εξετάσεων και η διαχείρισή του» να επικοινωνήσουν με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail: [email protected]).

Επίσης, στην ιστοσελίδα του Συμβουλευτικού σταθμού Νέων που εμπλουτίζεται συνεχώς, υπάρχει σχετικό υλικό: https://symvstathmos.wordpress.com/

Η Υπεύθυνη του ΣΣΝ                                                

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου

ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                                             

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.