sillambanontas ixousΟ μουσικολόγος και ιστορικός των Επιστημών Χρήστος Τερζής παρουσιάζει την πυθαγόρεια θεωρία για τη μουσική και με τη χρήση του αρχαίου μονόχορδου, προσεγγίζει μια σειρά από ζητήματα που απασχόλησαν τους μαθηματικούς της ελληνικής αρχαιότητας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς (φιλολόγους, μαθηματικούς, μουσικούς) αλλά και σε όσους αγαπούν τη φιλοσοφία, ενώ δεν προαπαιτούνται από τους συμμετέχοντες εξειδικευμένες γνώσεις στα μαθηματικά ή τη μουσική.

Εναρκτήρια ομιλία: Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, 18:30 [Είσοδος ελεύθερη] Αρχαιοελληνικός ήχος: Από τη διεπιστημονική ανάλυση των ευρημάτων στην έντεχνη ανασύνθεση
Το εγχείρημα της ανασύνθεσης του αρχαιοελληνικού ήχου βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος. Μέσα από την εικονογραφία, την αρχαία ελληνική γραμματεία και τα πρωτότυπα μουσικά όργανα που η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως, αποκαλύπτεται το ψηφιδωτό της μουσικής της ελληνικής αρχαιότητας.

Μουσείο Ηρακλειδών – Ηρακλειδών 16, 118 51 Θησείο
Νέο Κτίριο-Παράρτημα – Αποστόλου Παύλου 37, 118 51 Θησείο
Τ: 210 34 61 981

http://www.herakleidon-art.gr/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.