yp.paideiasΣυμμετοχή του Υφυπουργού Παιδείας, κ. Γιώργου Γεωργαντά στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας και Νεολαίας της ΕΕ

Τις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρακολούθησε σήμερα, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για τις εκπαιδευτικές δομές της Νεολαίας και της Διά Βίου Μάθησης.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Παιδείας παρέστη σε γεύμα εργασίας που διοργάνωσε η Προεδρία του Συμβουλίου και ακολούθως συμμετείχε στη συζήτηση επί των θεμάτων Νεολαίας, όπου υιοθετήθηκαν τα συμπεράσματα του Συμβουλίου για την πρόσβαση των νέων στα δικαιώματα, με στόχο την ενίσχυση της αυτονομίας τους και της συμμετοχής τους στην κοινωνία των πολιτών. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής διαβούλευσης, ο κ. Γεωργαντάς παρενέβη επισημαίνοντας την ανάγκη για διατομεακή προσέγγιση και στοχευμένες πολιτικές στον τομέα της Νεολαίας, ως εργαλείου βέλτιστης αντιμετώπισης των κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων του 21ου αιώνα. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, «η ειδική εθελοντική θητεία τέθηκε ως βασική προτεραιότητα του Συμβουλίου Υπουργών Νεολαίας της ΕΕ. Πρόκειται για μια ακόμη διάσταση της άτυπης μάθησης ως μέσου ανάπτυξης των δεξιοτήτων της νεολαίας μας», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Διαρθρωμένος Διάλογος στον Τομέα Πολιτικής για τη Νεολαία» αποτελεί προτεραιότητα πολιτικής των κρατών- μελών. Είναι ένα μέσο επικοινωνίας των νέων και ανταλλαγής απόψεων με τους αρμόδιους σχεδιασμού και εφαρμογής πολιτικών πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Στόχος είναι η καταγραφή και η λήψη υπόψη των απόψεων των νέων πολιτών της Ευρώπης, κατά τη διαδικασία καθορισμού των πολιτικών στον τομέα της Νεολαίας σε επίπεδο Ε.Ε. Η θεματική γενική πολιτική προτεραιότητα για το διάστημα Ιούλιος 2014- Δεκέμβριος 2015 είναι η ενδυνάμωση των Νέων (4ος κύκλος πολιτικής μέσω του διαρθρωμένου διαλόγου).

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.