awards_photoΠανευρωπαική Bράβευση της Ελλάδας στα MEDEA Αwards 2014

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου Media & Learning 2014, που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα κέρδισε τα δύο από τα συνολικά πέντε βραβεία “MEDEAAwards”. Συνολικά υποβλήθηκαν 237 συμμετοχές από 29 χώρες της Ευρώπης, οι οποίες αξιολογήθηκαν από πάνελ 112 κριτών. Τα MEDEAAwards πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος MEDEAnet στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του ΥΠΑΙΘ. Στόχος του προγράμματος είναι ο εγγραμματισμός στα Μέσα (Media Literacy) μέσα από τις κοινότητες μάθησης και τα κοινωνικά δίκτυα.

Πιο συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν α) η ταινία μικρού μήκους «ToPantopoleion – TheGroceryStore» (http://vimeo.com/65148460) με το Βραβείο Κοινού και β) το «DigitalStories» (http://digitalstories2014.wordpress.com/) με το Ειδικό Βραβείο Ευρωπαϊκής Συνεργασίας στη Δημιουργία Εκπαιδευτικών Ψηφιακών Μέσων.

Το «Παντοπωλείο», που υλοποιήθηκε ως συμπαραγωγή των Safer Internet Hellas και Art Productions, έχει ως στόχο την ενημέρωση για τους κινδύνους χρήσης του Διαδικτύου και έλαβε το 37% των συνολικών ψήφων του κοινού.

Οι «Ψηφιακές Ιστορίες» αποτελούν δημιουργία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, υπό το συντονισμό της εκπαιδευτικού θεατρικής αγωγής Μαρίας -Αλεξάνδρας Κουμανάκου (ΠΕ 32) και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το VuorentaustanSchool της Ylöjärvi στη Φιλανδία. Τα μαθητικά βίντεο συνοδεύονται από πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για αξιοποίηση στην τάξη.

Επιπλέον, στην τελετή βράβευσης των MEDEAAwards διακρίθηκαν δύο ακόμη ελληνικές συμμετοχές, τις οποίες η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου χαρακτηρίζει ως υψηλά προτεινόμενες για αξιοποίηση στην εκπαίδευση. Πρόκειται γιατο «European School Radio»  (http://blogs.sch.gr/esrblog/) και το «The Green Agents Mission»της SciCo (http://greenagents.gr/) .

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.