Panepisthmio ATHINASΤαχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο Επάγγελμα του Ξεναγού, διάρκειας 2 μηνών, με φορέα υλοποίησης το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

  • Περίοδος υλοποίησης: Από 31 Μαρτίου 2014 έως 30 Μαΐου 2014.
  • Αριθμός καταρτιζόμενων: Έως 40 άτομα. Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιλεγέντων είναι μικρότερος από τριάντα (30), το πρόγραμμα δε θα υλοποιηθεί.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού έχουν Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών − μελών της Ε.Ε., απόφοιτοι τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής.
  • Αναγκαία προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα αποτελεί η άριστη γνώση (επίπεδο Γ2) μίας τουλάχιστον από τις εξής ξένες γλώσσες: αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική, ρωσική. Η άριστη γνώση των γλωσσών αυτών αποδεικνύεται προσκομίζοντας τους ανάλογους τίτλους γλωσσομάθειας. Η άριστη γνώση της πρώτης δηλωθείσας γλώσσας δεν μοριοδοτείται. H άριστη γνώση κάθε επιπλέον ξένης γλώσσας πέραν της πρώτης δηλωθείασας, που δηλώνει ο υποψήφιος μοριοδοτείται. Η γνώση της ελληνικής γλώσσας αποδεικνύεται επίσης και με τίτλο σπουδών δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ο υποψήφιος έχει αποκτήσει στην ημεδαπή.
  • Οι υποψήφιοι υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε., εκτός Ελλάδας, θα πρέπει να είναι κάτοχοι Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας επιπέδου Β2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ή από το Σχολείο Νέας Ελληνικής γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ή από το Διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Oι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης πρέπει να υποβάλλουν από τις 26/02/2014 μέχρι τις 12/03/2014, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στο Υπουργείο Τουρισμού (Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Α.Σ.Τ.Ε. & Σχολών Ξεναγών, Λ. Αμαλίας 12, Τ.Κ. 10557, Αθήνα) αίτηση, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΙΙΙ της Προκήρυξης, συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην παράγραφο 7, σε επικυρωμένα φωτοαντίγραφα.

Αρχείο Προκήρυξης (.pdf)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.