ypourgeio paideias-3

ypourgeio_paideiasΚοινωνικό Φροντιστήριο, νέα καινοτόμο δράση για την ανακούφιση της ελληνικής οικογένειας εξαγγέλλει ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου

Σε ομιλία του σήμερα στη Βουλή, ο Υφυπουργός εξήγγειλε μια νέα δράση για την στήριξη των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός δήλωσε:

«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ή όπως αλλιώς το ονομάσουμε, είναι μια ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής με κίνητρο την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάς παιδείας. Είναι η απάντηση του κοινωνικού κράτους με τον εξής διπλό στόχο:

–          Να απασχολήσει νέους άνεργους εκπαιδευτικούς και μακροχρόνια άνεργους εκπαιδευτικούς και

–          Να παράσχει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών με κριτήριο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα είναι μέσω ΕΣΠΑ, θα παρέχεται στο λύκειο διαμορφώνοντας μικρά, φροντιστηριακά τμήματα μικρότερα των 10 ατόμων. Στόχος είναι να εφαρμοστεί πιλοτικά το τελευταίο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ώστε να σταθμίσουμε τα αποτελέσματά του για τη διεύρυνσή του την επόμενη».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Προηγούμενο άρθροΔημιουργική γραφή για παιδιά
Επόμενο άρθροΑσφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.