ypourgeio paideias-3

ypourgeio_paideiasΕναρκτήρια εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος “Erasmus+: Μια ευκαιρία εκσυγχρονισμού των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού τον 21ο αιώνα”.

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργανώνει την εναρκτήρια εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, στις 16 Ιανουαρίου 2014, στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Την εναρκτήρια ομιλία θα απευθύνει η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου (ώρα 11.00-11.30).

Το Erasmusείναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τοναθλητισμό, το οποίο έχει επταετή διάρκεια (2014-2020) και στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού.

Το Erasmusθα συγκεντρώσει και θα υποκαταστήσει τα επτά ήδη υπάρχοντα προγράμματα στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού:Πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση» (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Νεολαία σε Δράση, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink και το πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας με τις εκβιομηχανισμένες χώρες.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ θα πραγματοποιηθεί στην Ακαδημία Αθηνών και κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν οι πολιτικέςκαι οι δράσεις του νέου προγράμματος και θα διεξαχθεί συζήτηση με διεθνείς εμπειρογνώμονες εγνωσμένου κύρους.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί με live streaming μέσω της ιστοσελίδας της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού – ΙΚΥ του προγράμματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.iky.gr

Μπορείτε να δείτε το σχετικό πρόγραμμα εργασιών εδώ.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.