ekpaideyshΣε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προσανατολίζονται οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η μεγάλη πλειοψηφία των τοπικών ΕΛΜΕ κατά τις συνελεύσεις τους τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα και τις υποχρεωτικές μετατάξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προταθεί:
– Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ (3 έδρες στο Δ.Σ).
– Απεργία διαρκείας από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ (2 έδρες στο Δ.Σ).
– 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου είναι η πρόταση των παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ (3 & 2 έδρες στο Δ.Σ αντίστοιχα).
– Δυο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου από την παρατάξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ (1 έδρα στο Δ.Σ).
Η τελική απόφαση, πάντως θα ληφθεί από τους προέδρους των 88 ΕΛΜΕ στη συνέλευσή τους που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.
Την ίδια ώρα πάντως σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης στο περιθώριο συνέλευσης – ενημέρωσης με εκπροσώπους των ΕΛΜΕ της Βόρειας Ελλάδας, προανήγγειλε κι άλλες μορφές κινητοποιήσεων, καθώς και προσφυγή των καθηγητών κατά της διαθεσιμότητας, την ερχόμενη εβδομάδα. «Ο κλάδος μας αποφάσισε ουσιαστικά μια μεγάλη κινητοποίηση, από τις 16 του μήνα, με πενθήμερα επαναλαμβανόμενα που θα επιβεβαιώνονται κάθε εβδομάδα από τις γενικές συνελεύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το ενδεχόμενο επιστράτευσης των καθηγητών τόνισε: «Αν η κυβέρνηση επιχειρήσει οτιδήποτε, θα μιλήσουμε κι εμείς με άλλο λόγο. Το συνέδριό μας αποφάσισε ότι η απεργία μας θα γίνει σε κάθε περίπτωση».

Πηγή: ΟΕΦΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.