ekpaideutikosΚατά 1799 (1673 Δασκάλων και 126 νηπιαγωγών) μειώνονται οι οργανικές θέσεις μόνο στην Περιφέρεια Αττικής αν εφαρμοσθούν οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με στοιχεία του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη.

Σύμφωνα με τον κ. Μπράτη:

1. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ( να αιτιολογήσουν την οργανικότητα των σχολικών μονάδων οι Διευθυντές Εκπαίδευσης ) δεν προβλέπεται από κανένα νόμο. Ο Ν. 1566/85 προβλέπει γι΄ αυτό συγκεκριμένη διαδικασία ( προτάσεις Υπηρεσιακών Συμβουλίων , Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας, Υπουργικές Αποφάσεις) η οποία δεν τηρήθηκε.

2.Οι Διευθυντές εκπαίδευσης θα πρέπει να κοινοποιήσουν άμεσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (αιρετούς και άλλα μέλη) τις προτάσεις που απέστειλαν στο Υπουργείο Παιδείας , αφού τα ΠΥΣΠΕ εμπλέκονται, σύμφωνα με τα Π.Δ. 50/96 και 100/97, στη διαδικασία καθορισμού της οργανικότητας των σχολικών μονάδων.

Από τους πίνακες που παραθέτει ο κ.. Μπράτης προκύπτει πως οι οργανικές θέσεις που χάνονται στην Α΄ Αθήνας στα δημοτικά είναι 457, στην Ανατολική Αττική 201, στη Β΄ Αθήνας 188, στην Γ΄ Αθήνας 225, στη Δ΄ Αθήνας 181, στη Δυτική Αθήνας 109 και στον Πειραιά 312.

Πηγή:www.mpratis.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.